Sentinţa în cazul lui Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, a fost amânată

Sentinţa în cazul lui Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, a fost amânată până în martie anul viitor. Flynn, care a recunoscut că a minţit anchetatorii FBI în privinţa contactelor pe care le-a avut cu reprezentanţii Kremlinului, a colaborat ulterior cu procurorii comisiei care investighează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Avocaţii apărării au cerut judecătorului timp pentru a pregăti pledoaria. Magistratul şi-a exprimat poziţia faţă de inculpat, pe care l-a acuzat că şi-a vândut ţara intereselor străine.

Judecătorul a mai spus că înainte să ajungă în echipa liderului de la Casa Albă, acuzatul făcea lobby pentru Turcia. În decembrie anul trecut, Flynn a recunoscut că a mințit FBI în privința întâlnirilor cu ambasadorul rus la Washington. Oferirea informaților false anchetatorilor e pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

Procurorii au cerut o condamnare minimă, având în vedere colaborarea cu justiţia, însă avocaţii solicită eliberarea condiționată sub supraveghere a clientului lor și efectuarea a 200 de ore de muncă în folosul comunității.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu