Sentinţa în cazul lui Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră acuzat de viol, amânată

Sentinţa în cazul lui Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră acuzat de viol, va fi pronunţată în data de 20 martie. Aceasta a fost amânată pentru două săptămâni ca judecătorii să pregătească sentinţa, din prima instanţă. Anterior, procurorii au cerut patru ani de puşcărie şi două amenzi, una de 32 de mii de lei şi respectiv de 65 de mii de lei, pentru prejudiciul cauzat statului.

Şedinţa a fost cu uşile închise, însă Gheorghe Petic a făcut câteva declaraţii pe holul instituţiei, după şedinţa de judecată. Fostul poliţist de frontieră pledează nevinovat, asta a fost poziţia lui şi în timpul şedinţei, unde a avut ultimul cuvânt.

Procurorul responsabil de acest caz s-a făcut nevăzut după şedinţa de judecată. Declaraţii a făcut doar avocatul lui Petic, care a reiterat faptul că Petic este nevinovat.
Tot avocatul a menţionat că presa va avea acces în sala de judecată, la pronunţarea sentinţei.

"Astăzi şedinţa a fost amânată pentru 20 martie orele 11:30 pe motiv că judecata şi-a rezervat termen să pregătească sentinţa, să o scrie. Gheorghe a pledat nevinovat. Noi aşteptăm o sentinţă echitabilă", a spus avocatul, Angela Istrate.

Mai multe persoane, care au venit în faţa judecătoriei Orhei, pentru al susţine pe Gheorghe Petic, au intimidat jurnaliştii publika.tv. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că doar echipa nostră de filmare a ajuns pe holul judecătoriei. Precizăm că reporterul Canal 2 a intrat pe uşa din spate a instituţiei, unde accesul nu era restricţionat de nimeni.

Gheorghe Petic este cercetat penal pentru agresarea şi violarea unei femei din Ungheni. El a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa victimei, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparţin femeii.

Deşi se află de mai bine de 5 luni în arest, el a candidat la alegerile parlamentare pe listele binomului PAS-PPDA, pe poziţia 33, în speranţa că va beneficia de imunitate. Conform rezultatelor finale ale Comisiei Electorale Centrale, blocul ACUM ar putea avea doar 26 de mandate în viitorul Parlament, aşa că Petic nu va scăpa de răspundere penală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu