SENS GIRATORIU ELIMINAT: Ion Ceban vrea să revină la semafoare într-o intersecţie

Embed:

Unul scoate, altul pune. Primarul Capitalei, Ion Ceban, vrea să instaleze din nou semafoare la intersecţia străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, bulevardul Kiev şi bulevardul Moscova. Se întâmplă după ce, acum cinci ani, fostul edil, Dorin Chirtoacă, a scos semafoarele, pentru a fluidiza traficul. Ceban spune că în zonă se creează ambuteiaje infernale în fiecare dimineaţă, iar prin decizia sa, va îmbunătăţi situaţia.

Schimbările ar urma să fie implementate în cel mult şase luni.

Şeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Adrian Boldurescu, a prezentat un studiu, care ar demonstra că fluxul mare de transport din orele de vârf, precum şi încălcările comise de unii conducători auto, provoacă ambuteiaje în zonă.

"Ceea ce presupuneam noi că ar trebui înlăturat sensul giratoriu, instalat semaforul care să fie inteligent şi rezolvată întrebarea cu parcarea în faţa la Soiuz."

Părerea specialiştilor pare să nu coincidă cu cea a şoferilor. Aceştia spun că nu îşi doresc ca semafoarele să revină.

"Un semafor pentru pietoni ar fi bine aici, dar acolo în loc de cerc semafor, nu ştiu, a fost cu câţiva ani în urmă semafor şi era ambuteiaj permanent. Cercul e binevenit, dar trecerea pentru pietoni doar trebuie de dirijat mai bine."

Într-o postare pe o reţea de socializare, fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a criticat decizia lui Ceban. Acesta a scris că Ceban în loc să facă ceva, distruge ceea ce a făcut el. Mai mult ca atât, potrivit liderului PL, "în toată Europa se renunţă la semafoare şi se introduc sensuri giratorii!

Amintim că acest sens giratoriu a fost instituit în 2014, pe când Dorin Chirtoacă era primar al Capitalei. 

loading...

Lasă un comentariu