Semnul "Made in", introdus de britanici ca să scoată de pe piață produsele germane. Află şi alte lucruri interesante pe care nu le știai

Semnul "Made in" a fost introdus de englezi în 1887, dintr-un motiv care nu le face cinste. Iată și alte lucruri pe care nu le știai, din diverse domenii.

  • În Germania, proprietarul unui apartament a fost chemat în instanță după ce și-a dat afară chiriașul, pentru că vărsase din greșeală, în casă, conținutul unei conserve de surströmming. Când judecătorul i-a spus că nu există bază legală pentru decizia sa, bărbatul a desfăcut în sala de jucată o conservă identică, iar judecătorul și-a schimbat imediat părerea și i-a dat câștig de cauză. Surströmming, una din cele mai ciudate mâncăruri din lume, este o specialitate suedeză făcută din heringi lăsați la fermentat o lună în saramură și ambalați apoi în cutii metalice, unde continuă să fermenteze până sunt consumați. Celor care mănâncă așa ceva le e recomandat să deschidă conserva în aer liber, fiindcă mirosul de putreziciune este extrem de puternic, scrie libertatea.ro.
  • Wang Enlin, un fermier din China care a renunțat la școală după ce a făcut 3 clase, a petrecut 16 ani studiind singur Dreptul, pentru a putea da în judecată un producător de chimicale care i-a poluat satul natal. Cum nu avea bani să plătească pentru cărțile de specialitate de care avea nevoie, a învățat din ele petrecând zile întregi într-o librărie locală; i-a dus porumb proprietarului pentru a-i permite să stea acolo și să copieze din cărți ce avea nevoie și s-a ajutat de dicționar pentru a înțelege termenii specifici. A câștigat cazul împotriva companiei respective în 2017.
  • Un bărbat petrece, în medie, cam un an uitându-se după femei.
  • Prima femeie primar din America, Susanna Madora Salter, aleasă în 1887 în Argonia, Kansas, a fost propusă pentru acest post în glumă, de un grup de bărbați, dar le-a dat peste nas tuturor, obținând 60% din voturi.
  • Un studiu realizat la Harvard a concluzionat că sarcasmul este expresia unui grad ridicat de inteligență.
  • În primii doi ani de viață, bebelușul își privează părinții de 6 luni de somn.
  • Psihologii susțin că poți afla multe despre cineva abia cunoscut, dacă îl/o întrebi ce părere are despre alte persoane, pentru că oamenii tind să vadă în cei din jur propriile calități sau defecte. Cei care văd cu predilecție defecte și judecă aspru au, foarte probabil, aceleași cusururi ca persoanele pe care le critică, în vreme ce oamenii care vorbesc frumos despre cei din jur sau le trec cu vederea greșelile sunt, în mare parte, stabili emoțional și mulțumiți de propria viață.
  • Dacă ai echivalentul a 10 dolari în portofel și zero datorii, ești mai bogat decât 25% dintre americani.
  • Marcarea produselor cu semnul "Made in" a fost introdusă de Marea Britanie în 1887, în încercarea de a delimita produsele străine (în special cele germane) de cele autohtone și de a încuraja oamenii să cumpere lucruri făcute în Regat. Decizia s-a întors împotriva autorităților britanice, pentru că englezii au început să caute în special produse germane, care aveau de pe atunci faima de a fi bine făcute.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu