SEMNIFICAŢIA simbolului "OU" de pe ambalajele produselor alimentare

În cazul în care îți cumperi cu regularitate produse alimentare de la supermarket, cu siguranță ai observat deja simbolul "OU" pe diverse ambalaje. Aceste marcaje misterioase sunt denumite simboluri Kosher, iar înțelegerea lor este foarte importantă pentru un consumator, scrie unica.ro.

Simbolul "OU" reprezintă o modalitate de certificare a produselor alimentare care sunt conforme cu cerințele Kosher. Astfel de alimente trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate a produselor, precum și menținerea celor mai bune practici de fabricație.

Certificarea Kosher impune cerințe stricte pentru calitatea produselor, cât și pentru calitatea ingredientelor din conținutul acestora. Acesta este motivul pentru care liniile și echipamentele utilizate pentru fabricarea produselor alimentare certificate Kosher sunt riguros curățate. Chiar și cea mai mică cantitate dintr-o substanță ce nu respectă normele Kosher nu este permisă.

Regulamentele Kosher identifică trei categorii de alimente: carne, lactate și alimente „neutre”. Acestea din urmă sunt destinate persoanelor alergice la carne sau lactate, deoarece nu conțin niciuna din cele două categorii de alimente.

Există mai multe agenții de certificare Kosher, care acordă brevetul de calitate pentru alimente și băuturi ambalate. Cel mai comun simbol Kosher este "OU", adică acel "U" încercuit, specific alimentelor neutre. Litera de lângă marcajul "OU" reprezintă tipul de produs, după cum urmează:

OU – alimentul nu conține nici carne, nici lactate și este, prin urmare, un produs „neutru”;
OU – D  – produs lactat;
OU – M  – produsul conține carne;
OU – F  – produsul este fabricat cu ingrediente din pește.

Este importantă conoașterea semnificației simbolurilor Kosher mai ales în cazul persoanelor alergice la carne sau lapte. Alimentele marcate cu „OU” nu conțin carne sau produse lactate, astfel încât acestea pot fi consumate în voie de vegetarieni sau de persoanele cu intoleranță la lactoză. Nu în ultimul rând, pentru cei care vor să fie siguri că iau din magazine doar alimente sănătoase și de înaltă calitate, produsele Kosher reprezintă alegerea potrivită pentru ei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu