SEMNAT! Moldova va primi gaz mai ieftin de la Gazprom

Embed:

Moldova va plăti mai puţin pentru gazul rusesc furnizat de Gazprom. La această înţelegere au ajuns astăzi viceprim-ministrul Andrian Candu şi vicepreședintele Companiei Gazprom Aleksandr Medvedev.

Gazul rusesc va fi cu 45 de dolari mai ieftin. Astfel, preţul gazului va fi în primele două simestre ale anului 2015 va fi de 331,8 de dolari pentru o mie de metri cubi.

"Este o realizare, un efort depus. S-a semnat prelungirea contractului de tranzitare a gazului, ceea ce însemnă că stabilitatea în securitatea energetică este realizată. Preţul de bază prevăzut este de aproximativ 332 de dolari, ceea ce este la fel o realizare. Foarte mult apreciez contribuţia companiei Gazprom şi aduc sincere mulţumiri echipei Moldova-Gaz şi a Ministerului Economiei", a conchis ministrul Economiei, Andrian Candu.

"Au fost semnate două contracte adiţionale pentru furnizarea şi tranzitarea gazelor prin Moldova. Preţurile au fost stabilite după condiţiile actuale ale pieţei produselor energetice", a explicat vicepreședintele Companiei Gazprom, Aleksandr Medvedev.

În prezent, Moldova importă gaz din Rusia în baza unui acord care a expirat în data de 31 decembrie 2011. Preţul de achiziţie este, în prezent, de 374 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Partea rusă are obiecţii legate de datoriile regiunii transnistrene, dar şi de intenţia Chişinăului de a implementa pachetele energetice europene doi şi trei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu