SEMNAL DE ALARMĂ: Tinerii dezvoltă oase asemănătoare unor coarne, din cauza utilizării telefonului mobil

Tinerii dezvoltă oase care depăşesc zece milimetri în lungime şi se aseamănă cu ţepi sau coarne în zona din spate a capului, potrivit unui studiu din domeniul biomecanicii. Motivul invocat de cercetători ar fi folosirea prelungită a telefonului mobil.

Cercetătorii au descoperit că aceste creşteri osoase sunt cauzate de înclinarea în faţă a capului, care mută greutatea de pe coloana vertebrală pe muşchii aflaţi pe partea din spate a capului, cauzând astfel o creştere a oaselor în ligamentele şi tendoanele conectate. Transferul de greutate în urma căruia apar aceste "coarne" poate fi comparat cu felul în care pielea se îngroaşă şi se transformă într-o bătătură, ca răspuns la presiune sau abraziune.  

Unul dintre autorii studiului, chiropracticianul David Shahar, avertizează că această formaţiune constituie o deformare serioasă a posturii şi poate cauza dureri de cap şi dureri în partea superioară a spatelui şi în zona cefei.   

El a fost surprins şi de mărimea pe care o ating aceste excrescenţe, majoritatea depăşind 10 milimetri, cu cea mai mare dintre ele atingând chiar 27,8 milimetri, scrie adevarul.ro.   

Faptul că această creştere a oaselor are loc pe o durată lungă de timp înseamnă şi că aceasta poate fi prevenită printr-o îmbunătăţire a posturii. Shahar sugerează că şcoala ar putea să îi înveţe pe copii reguli simple ale posturii, precum felul în care ar trebui să doarmă, pentru a anula efectele cauzate de folosirea telefonului mobil în timpul zilei. 

Studiul a fost realizat anul trecut, fiind din nou adus din nou în atenţia publicului, ca urmare a unui articol al celor de la BBC, care vorbeşte despre "felul în care viaţa modernă transformă scheletul uman".   

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu