Semnal de alarmă! Psihologii explică de ce unii şcolari devin violenţi

Embed:

Încă în 2008, autorităţile din România au tras un semnal de alarmă în legătură cu programul supraîncărcat al copiilor. Mai mult, anul trecut, în Parlamentul de la Bucureşti s-a discutat despre orarul elevilor.

Mureş este primul judeţ de peste Prut în care ora de începere a cursurilor este fixată oficial de Prefectură. În urma unui ordin emis de autorităţile locale, elevii din regiune nu merg la şcoală înainte de ora 8:00 şi după ora 19:00. Documentul a fost elaborat pe baza unor studii care au demonstrat că ei au nevoie de nouă ore de somn.

La fel, parlamentarul Daniel Oajdea a lansat o iniţiativă legislativă prin care solicită ca Ministerul român al Educaţiei să reducă numărul de ore pe care elevii îl petrec zilnic la şcoală. Propunerea a fost susţinută de o mare parte dintre sindicalişti. Totuşi, aceştia cred că programa şcolară este cea care are nevoie de modificări.

La rândul lor, psihologii români atrag atenţia că, din cauza unui program de studii supraîncărcat, mulţi dintre şcolari suferă de probleme de comunicare şi devin violenţi. Mai mult, la un moment dat, elevii ajung să aibă rezultate şcolare mult mai slabe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu