SEMNAL DE ALARMĂ! Medicii cer vigilenţă maximă din cauza epidemiei de rujeolă din ţările vecine. APELUL primarului interimar al Capitalei

Embed:
Medicii sunt în alertă şi cer vigilenţă maximă, din cauza epidemiei de rujeolă din ţările vecine. În Ucraina, de la începutul anului, au fost înregistrate 1.300 de cazuri, iar în România, doar în ultima săptămână - 86. Semnalul de alarmă vine după ce doi fraţi din Tohatin, municipiul Chişinău, au fost internați la Spitalul de Boli Contagioase, pentru că au manifestat simptome ale infecţiei. În urma mai multor analize de laborator, boala nu a fost confirmată.

"Vreau să aduc la cunoștință că în Republica Moldova, copiii sunt supuși vaccinării, avem un program de imunizare național care a fost îndeplinit în raport de peste 95 la sută, așa cum prevede programul național", a precizat Mihai Moldovanu, șef Direcția Sănătate a Capitalei.

Rujeola sau pojarul, cum i se mai spune în popor, este o boală contagioasă care adesea duce la complicații grave. Cei mai vulnerabili sunt copiii cu vârsta de până la cinci ani şi adulţii de peste 20 de ani. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru una din o mie boala este fatală. Printre complicaţiile pe care le poate produce se numără infecţiile pulmonare şi cele ale creierului. Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea. În acest context, primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut lansarea unei campanii pentru promovarea imunizării.

"Cred că este de obligația noastră să facem un apel public prin care să îndemnăm mamele să-și vaccineze copiii, mai ales de rujeolă, fiindcă este faptul că se denotă și sunt cazuri de deces, din cauza acestei boli, ne impune să promovăm această campanie de vaccinare a copiilor", a declarat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei.

Cele mai recente cazuri de rujeolă înregistrate în ţara noastră au fost în 2011 şi 2012, la copii veniți din alte țări.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu