SEMNAL DE ALARMĂ: În 10 ani, pe Pământ nu va mai fi suficientă hrană pentru toată populația

Forumul Economic Mondial atrage semnale serioase de alarmă spunând că, în 10 ani, lumea nu va mai fi capabilă să-și producă hrana. Până în 2027, lumea ar putea să se confrunte cu un deficit de calorii de 214 trilioane, adicănu vom avea destule alimente pentru a hrăni planeta.

Întrucât se estimează că până în 2050, populația lumii va ajunge la 9,1 miliarde, iar Organizația Națiunilor Unite estimează că, la acel moment, lumea ar trebui să producă cu 70% mai multe alimente decât astăzi pentru a putea hrăni toate aceste persoane, scrie libertatea.ro.

Termenul limită din 2050 este cel citat de oamenii de știință și organizații precum FAO și Oxfam ca anul în care lumea va rămâne fără hrană.

Dar Sara Menker, fondator și director executiv al companiei Gro Intelligence, o companie de tehnologie a datelor agricole, spune că problemele sunt mult mai grave și mai stringenhte deoarece calculele de până acum se referă la masa și greutatea alimentelor și nu la valoarea lor nutrițională.

Ea susține că, dacă analizați valoarea nutrițională a producției actuale de alimente, securitatea alimentară la nivel mondial este deja într-un risc mult mai mare decât ne putem imagina. În plus, creșterea populației și a economiei în China, India și țările africane va exacerba această tendință, deoarece acestea continuă să crească și ca importatori de alimente. Anul 2023, spune Menker, este crucial deoarece în acel moment, populația celor trei regiuni va ajunge să reprezinte peste jumătate din populația lumii.

Africa trebuie deja să importe alimente, iar până în 2023, India, care nu importă în prezent alimente, va trebui să înceapă. În China, creșterea populației va fi în cele din urmă eliminată, dar consumul total de calorii în țară va continua să crească până la începutul anilor 2020, spune Menker, care amintește că în ultimii ani, chinezii au început să adauge tot mai multă carne în alimentația lor zilnică.

Ea spune că dacă în 2023 toate surplusurile provenite din țările din Europa, America de Nord și America de Sud vor fi exportate exclusiv în China, India și Africa, nu va fi suficient. Patru ani mai târziu, prezice Menker, va exista un deficit de 214 trilioane de calorii.

Menker spune că această cifră reprezintă numărul de calorii din 379 miliarde de hamburgeri Big Mac – mai mult decât McDonald’s a produs în întreaga sa existență.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu