SEMNAL DE ALARMĂ: De ce gospodinele trebuie să renunţe la plăcintele din aluatul congelat

Gospodinele ar trebui să renunţe să facă plăcinte din foietaj congelat pe care obişnuim să-l cumpărăm din magazinele alimentare. Potrivit specialiştilor, acest aluat conţine acizi graşi trans nocivi pentru sănătate.

"În condiții casnice, în ultimul timp, gospodinele folosesc pentru prepararea produselor de patiserie aluatul congelat, de regulă cel foitaj preparat la întreprinderile din industria alimentară sau folosesc margarina, produsele lactate cu denumirile de "produse lactate" așa ca untul, smântâna, brânza proaspătă de vaci, etc., unde grăsimile de origine animalieră sunt înlocuite cu cele cu conținut de grăsimi hidrogenate (care conțin acizi graşi trans până la 99,9%)", a explicat Stela Bradu, medic igienist, secția Sănătatea nutrițională și a copiilor, ANSP, într-un interviu pentru Publika.md.

Totodată, medicul a venit cu unele recomandări pentru a prepara și a consuma un produs sănătos.

"Este necesar să folosim ingrediente fără adaosuri de grăsimi hidrogenate, care de regulă trebuie să apară pe eticheta produselor procurate din comerț. Aceste produse de patiserie trebuie coapte şi nu prăjite, trebuie consumate în cantități rezonabile cu respectarea dietelor indicate de medici (pentru cei care suferă de diferite maladii). Persoanele sănătoase să consume produse alimentare fără a face abuz de ele", a declarat Stela Bradu.

Citeşte interviul integral: Moldovenii cu greu fac faţă produselor alimentare, ambalate frumos. Interviu cu specialist de la ANSP, despre bucatele care ne îmbolnăvesc

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu