SEMNAL DE ALARMĂ: Alegerile parlamentare din Letonia s-ar putea desfășura cu grave încălcări

Embed:

Alegerile parlamentare din Letonia din 6 octombrie s-ar putea desfășura cu grave încălcări. Asta după ce s-a aflat că partidelor politice din Letonia li s-a propus să cumpere baza de date a companiei energetice Latvenergo și să plătească pentru o campanie masivă pe internet.

Potrivit informațiilor obținute de ziariştii postului de televiziune TV3, baza de date a clienților firmei, care conținea inclusiv numere de telefon, a fost scoasă la vânzare de un grup de activiști pentru suma de 80 de mii de euro.

Compania energetică a început o investigație internă pentru a stabili dacă a avut loc o scurgere de informații. Şi un deputat leton a declarat că i s-a propus să se folosească de serviciile trollilor pentru a-și face publicitate pe internet.

Costurile acestei campanii se ridicau la 180 de mii de euro, bani de care partidul acestuia nu dispunea. Nu se știe însă dacă vreun partid politic a folosit serviciile propuse, iar Biroul pentru prevenirea și lupta împotriva corupției de la Riga a declarat că nu poate obține informații despre cheltuielile electorale ale formațiunilor pentru promovarea pe internet.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu