Seminţele de dovleac, elixirul sănătăţii. Care sunt beneficiile și cum le consumăm

Semintele de dovleac sunt un adevarat elixir pentru sănătate. Pot fi folosite în salate, sosuri preparate la rece sau în ciorbe şi tocăniţe şi sunt o sursă foarte bună de vitamina E. Acestea au numeroase beneficii și conțin minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier și cupru, zinc, dar și vitamina K.

Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, seminţele de dovleac te pot ajuta să ai o sănătate de invidiat. 

Acestea conţin amidon triptofan, o substanţă care alungă depresia şi este benefică pentru somn.

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că persoanele care consumă regulat seminţe de dovleac au un risc mai scăzut de a suferi de osteoporoză, scrie prime.md.

Totodată, sunt o sursă excelentă de vitamina E. Acestea stimulează regenerarea celulelor, hidratează şi îmbunătăţesc elasticitatea pielii.

Prin conţinutul de acizi graşi omega-3, seminţele ajută la prevenirea bolilor de inimă, normalizează tensiunea arterială şi ameliorează circulaţia sângelui.

Uleiul din seminţe de dovleac este bogat în fitoestrogeni naturali, ceea ce duce la o creştere semnificativă a colesterolului bun. Specialiştii ne recomandă ca seminţele, să fie consumate crude, deoarece în acest fel îşi păstrează toate proprietăţile.

Iar dacă vă plac mai mult seminţele coapte, le puteţi pune în cuptor la o temperatura nu mai mare de 75 de grade şi să le ţineţi maximum 20 minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu