Semafoare pentru zombi, instalate în Tel Aviv pentru a reduce accidentele în care sunt implicaţi pietonii (VIDEO)

Embed:
Semafoare pentru zombi au fost instalate în Tel Aviv. Este vorba, de fapt, de persoanele dependente de telefoane. Autorităţile au decis să instaleze lumini pe trotuare, care coincid cu cea a semaforelor, astfel încât oamenii care stau cu ochii în gadgeturi să le poată observa.

"Scopul principal al acestui sistem este de a încerca să reducem accidentele în care sunt implicaţi pietonii, care sunt concentraţi mai mult în telefoane şi mai puţin la semafoare", a menţionat Tomer Dror, şeful diviziei de gestionare a traficului din Tel Aviv.

Deocamdată proiectul este în fază de testare. Din acest considerent, sistemul a fost instalat într-o singură intersecţie.

"Pietonii consideră această linie luminoasă drept un punct de oprire şi stau până la doi metri în spatele ei", a precizat Tomer Dror, şeful diviziei de gestionare a traficului din Tel Aviv. 

Autorităţile israeliene spun că ar putea instala asemenea sisteme şi în alte intersecţii aglomerate din Tel Aviv. Semafoare pentru zombi există deja în Australia, Singapore şi Olanda.
Pe aceeaşi temă