Selecţionerul Engin Firat a dezvăluit metodele prin care face selecția la echipa naţională a Republicii Moldova

Selecţionerul Engin Firat a dezvăluit metodele prin care face selecția la echipa naţională a Republicii Moldova. Tehnicianul turc a mărturisit că foloseşte una dintre cele mai moderne platforme de scouting pentru a monotoriza statistica şi prestaţia jucătorilor moldoveni de la distanţă.

"De exemplu, dacă apăs pe Vadim Raţă, apare informaţia despre jucător, ultimele lui meciuri, rezumatul lor. Asta înseamnă că poţi obţine informaţia detaliată despre cum a făcut el deposedarea în ultima partidă, cum face pressing sau şutează de la distanţă. Aşa obţin toată informaţia necesară, video, fără a urmări tot meciul", a povestit selecţionerul naţionalei de fotbal a Republicii Moldova, Engin Firat.

Totodată, Firat a afirmat că "tricolorii" se antrenează cu dispozitive, care sunt instalate în interiorul echipamentului fiecărui jucător. 

"Trackerul este urmărit de GPS și înregistrează toate mișcările tale pe teren, poziția și viteza ta. Apoi conectăm aparatul la calculator și transferăm toată informația pe un soft. Este posibil de făcut totul online, ceea ce înseamnă că putem obține toate informațiile din timpul antrenamentului sau meciului. Mai târziu softul pune toți parametrii împreună și ne oferă rezultatele", a menționat selecţionerul naţionalei de fotbal a Republicii Moldova, Engin Firat.

După meciuri fiecare fotbalist primeşte secvenţele video cu jocul prestat.

"Asta înseamnă că fiecare jucător primește informația direct pe telefon. În orice moment el poate vedea informația și poate să înțeleagă de ce sunt supărat pe el. Este totul pe video și nu există nicio scuză pentru nimeni", a adăugat selecţionerul naţionalei de fotbal a Republicii Moldova, Engin Firat.

În luna martie reprezentativa ţării noastre trebuia să joace două meciuri amicalele reprezentativele similare ale Andorrei şi Federaţiei Ruse, însă partidele au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Lasă un comentariu