Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, va fi fericit să promoveze Moldova în zona arabă

O nouă pagină în relațiile dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, după semnarea, astăzi, la Chișinău, a două acorduri bilaterale privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor și privind evitarea dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu referire la impozitele pe venit şi pe proprietate.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe și Cooperarii Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

La întrevedere a participat prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

Noul cadru juridic va oferi noi oportunități investiționale.

Oficialii au discutat despre relansarea curselor avia directe, precum și potențialul de investiții în Moldova în domeniul aviatic, agricultură, dezvoltarea infrastructurii energetice. 

"Emiratele Arabe Unite au un partener bilateral, regional și global de încredere", a menționat președintele Parlamentului.

Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, a anunțat că va fi fericit să promoveze Moldova în zonă. De asemenea, Altețea Sa a menționat că în timpul apropiat ar putea fi abolit regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu