Şeful Yahoo, presat să demisioneze pentru că a minţit în CV

Unul dintre cei mai mari acţionari ai Yahoo!, compania Third Point, exercită presiuni asupra conducerii operatorului de internet, pentru demiterea directorului general Scott Thompson, din cauza unei informaţii false incluse în CV-ul său, referitoare la studii, informează Realitatea.net, cu referire la Bloomberg.

Third Point, care deţine o participaţie de 5,8% la Yahoo!, se luptă pentru a fi reprezentată în board-ul companiei, pe care o consideră prost administrată, şi cere ca Thomson să fie concediat imediat, după ce a afirmat în mod fals în CV că este licenţial în IT.

"Este clar dacă cineva are sau nu o diplomă, că este o minciună deliberată, iar singurul motiv este crearea unei imagini personale nereale. Board-ul ar trebui să analizeze capacitatea sa de a conduce compania şi ce exemplu dă celorlalţi din companie", a declarat Janise Bellace, profesor de studii juridice şi etică în afaceri la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania.

Thomson a susţinut în CV că este licenţial în computere al Stonehill College, dar instituţia a început să acorde diplome în acest domeniu la patru ani după ce acesta a absolvit. Thomson este licenţiat în contabilitate la universitatea respectivă.

Directorul general al Third Point, Daniel Loeb, a dezvăluit informaţia într-o scrisoare adresată conducerii Yahoo!.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu