Șeful statului turc, primit la Guvern de premierul Pavel Filip: Au fost semnate cinci acorduri de cooperare bilaterală

Șeful statului turc a fost primit la Guvern de premierul Pavel Filip. În cadrul întrevederii au fost semnate cinci acorduri de cooperare bilaterală, ce vizează, între altele, colaborarea în domeniile militar şi al transporturilor.

"Semnarea de astăzi a declaraţiei comune referitor la instituirea Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt între Republica Moldova şi Republica Turcia este un semnal foarte puternic pentru că cooperarea strategică desigur va contribui în continuare la dinamizarea relaţiilor dintre ţările noastre. Domnule preşedinte vreau să vă mulţumesc pentru votul pro în favoarea rezoluţiei privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, care a fost acordat de Republica turcă în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite", a comunicat premierul, Pavel Filip.

Vizita liderului de la Ankara a fost marcată de un protest organizat de reprezentanții PAS, PPDA și PLDM la Ambasada Turciei de la Chișinău. Ei au denunţat regimul dictatorial al lui Erdogan. Acum șase ani însă, Maia Sandu, pe vremea când era ministru al Educației în Guvernul Filat, nu a ezitat să dea mâna cu Erdogan, atunci când acesta avea mandat de prim-ministru.

Mâine, președintele Turciei va merge în Găgăuzia. El va participa la inaugurarea Casei de Cultură, a unui centru medical de diagnostic și a unei grădinițe din Comrat. De asemenea, în Piața Adunării Populare din municipiu, liderul de la Ankara va susține un discurs.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu