Şeful statului şi fracţiunile parlamentare iniţiază consultări privind alegerea unui premier

Embed:

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, începe astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Discuțiile vor avea loc după ce ieri Guvernul propus de Iurie Leancă nu a primit vot de încredere din partea deputaților. 

"Începând cu ziua de vineri, planificăm să aibă loc primele consultări. Informaţia suplimentară va fi în funcţie de graficul care va fi stabilit împreună cu fracţiunele", a declarat secretarul general al Aparatului Preşedintelui, Ion Păduraru.

Liderii partidelor din cadrul Alianţei politice pentru Moldova Europeană şi-au exprimat speranţa că noul Guvern va fi votat în scurt timp.

"Urmează să discutăm împreună cu colegii la partid, dar şi cu colegii de alianţă. Timp avem la dispoziţie foarte puţin", a zis liderul PLDM, Vlad Filat.

"Totul nu este pierdut. Vom continua discuțiile. În următoarele câteva zile, aceste discuții vor fi purtate cu colegii de la PLDM. Nu mai târziu de ziua de luni, marți, cel târziu să venim cu o a doua tentativă și să investim guvernul Republicii Moldova", a spus preşedintele PDM, Marian Lupu.

La rândul lor, comuniştii şi liberalii spun că sunt gata să discute cu PLDM şi PDM în vederea votării noului Executiv.

"Noi suntem deschiși pentru a duce consultații cu liberal-democrații și democrații referitor la desemnarea noului prim-ministru din start, nu cineva pe la spate, pe șopteli", a enunţat Vladimir Voronin.

"PL, PLDM, PD dacă cu adevărat vor să schimbăm ceva în Republică. Ne place ori nu ne place, noi ne împăcăm și suntem gata să răsuflecăm mânicile și să schimbăm situația", a conchis liderul PL, Mihai Ghimpu.

Termenul limită de formare a noului Guvern este data de 9 martie, când expiră cele trei luni de la încetarea mandatului fostului Executiv.

PUBLIKA.MD aminteşte că noul Guvern condus de Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al Parlamentului

Pentru numirea Guvernului sunt necesare voturile a cel puţin 51 de deputaţi, pro au votat doar 42.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu