Şeful statului, Igor Dodon şi liderul PAS, Maia Sandu, continuă să piardă din încrederea moldovenilor

Embed:

Şeful statului Igor Dodon şi liderul PAS, Maia Sandu, continuă să piardă din încrederea moldovenilor.

În același timp, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, și premierul Pavel Filip îi întrec la acest capitol pe liderii PAS şi PPDA. Sunt concluziile unui nou sondaj realizat de Centrul "CBS-AXA", la comanda Institutului de Politici Publice apropiat Partidului "Acţiune şi Solidaritate".

Primul în topul încrederii se menţine şeful statului, cotat cu aproape 33 la sută, dar în scădere cu peste două puncte procentuale faţă de acum două luni.

El este urmat de liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, care a acumulat un scor de peste 20 de procente. Socialista a crescut în sondaje cu aproape un punct procentual faţă de decembrie 2018.

A treia poziţie îi revine lui Ilan Șor. Acesta este cotat cu aproape 17 procente sau cu patru puncte procentuale mai mult decât în sondajul precedent.

Prim-ministrul Pavel Filip, este apreciat de peste 16 la sută dintre participanţii la sondaj.

De o simpatie din ce în ce mai mare din partea oamenilor se bucură liderul democraţilor Vlad Plahotniuc. Dacă în luna decembrie a anului trecut, 11,5 la sută dintre participanţii la sondaj au declarat că au încredere în liderul PDM, în prezent, numărul acestora este cu patru puncte procentuale mai mare.

Popularitatea liderului Partidului "Acţiune şi Solidaritate", Maia Sandu, este în cădere liberă. În doar două luni, numărul celor care o susţin a scăzut la aproape 14,8 la sută sau cu 1,4 puncte procentuale mai puţin.

Cu aproape acelaşi nivel de încredere - 14,5 este cotat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Potrivit studiului, comunistul Vladimir Voronin, e susţinut de 14 la sută dintre cei chestionaţi. Barometrul Opiniei Publice a fost realizat în perioada 19 - 31 ianuarie, pe un eşantion de 1224 persoane din 90 de localităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu