Şeful statului, despre iniţiativa başcanului de a organiza un referendum: Noi nu-l trimitem nicăieri, vrem ca el să trăiască aici

Embed:

Başcanul Autonomiei Găgăuze, Mihai Formuzal, este liderul unei structuri ostile cursului european al Republicii Moldova. Mai mult, locuitorii Autonomiei Găgăuze nu îşi doresc organizarea unui referendum pentru a-şi exprima opinia vizavi de orientarea politicii externe a Moldovei. Aşa a comentat şeful statului, Nicolae Timofti, decizia lui Formuzal de a organiza un plebescit în Autonomie.

"O să discutăm şi o să vedem care este esenţa acestei propuneri şi unde vrea să se ducă dumnealui. Să se ducă singur sau cu cine şi unde? Sunt nişte reprezentanţi ai unor structuri ostile cursului nostru european. Şi unul dintre aceşti lideri este Formuzal şi de aceea el promovează aceste idei străine", a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

Preşedintele a mai precizat că îşi doreşte ca Mihai Formuzal să nu plece de pe teritoriul ţării.

"Domnul Formuzal dacă vrea să plece undeva... noi nu-l trimitem nicăieri, noi vrem ca el să trăiască aici şi să lucreze pentru binele Republicii Moldova şi al Autonomiei", a mai adăugat şeful statului.

Publika.md menţionează că başcanul de la Comrat, Mihail Formuzal, a venit cu propunerea de a organiza un referendum în Găgăuzia. Formuzal vrea să afle opinia găgăuzilor despre orientarea politicii externe a Moldovei. Premierul a precizat că politica externă este competenţa exclusivă a Chişinăului, iar dacă Mihai Formuzal nu cunoaşte acest lucru, atunci să se documenteze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu