Şeful Porsche: Criza diesel ne-a provocat multe probleme

Porsche a anunțat oficial în această lună că renunță definitiv la utilizarea motoarelor diesel și a justificat această decizie inclusiv prin faptul că acestea jucau un rol secundar în strategia globală a producătorului.

Oficialii producătorului au admis însă că decizia a fost luată și ca urmare a faptului că reputația Porsche a fost afectată în mod negativ de scandalul Dieselgate, scrie automarket.ro.

"Imaginea Porsche a avut de suferit. Criza diesel ne-a provocat multe probleme", a declarat Oliver Blume, șeful celor de la Porsche.

Deși a impinit recent 70 de ani de existență, Porsche a început să folosească motoare diesel abia în 2009, atunci când o unitate V6 de 3.0 litri care dezvoltă 240 CP și 550 Nm a fost introdusă pe Cayenne la presiunea pieței și a necesității de a reduce emisiile medii de dioxid de carbon.

Pe parcursul anilor, Porsche a folosit motorizări diesel împrumutate de la Audi, iar acestea au ajuns inclusiv pe Macan.

Scandalul Dieselgate a avut repercursiuni pentru Porsche inclusiv în acest an, întrucât autoritățile germane au obligat compania să recheme în service peste 60.000 de unități Cayenne și Macan după ce a identificat o serie de aplicații software care aveau rolul de a manipula emisiile diesel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu