Șeful poliţiei din Sri Lanka a DEMISIONAT

Embed:

Restructurările continuă în Sri Lanka în urma atentatelor din ziua Paştelui. După ce a plecat din funcţie ministrul Apărării, a demisionat şi şeful poliţiei. Anunţul a fost făcut de liderul de la Colombo, Maithripala Sirisena, care a promis anterior că va face restructurări în poliţia, serviciile inteligente, forţele armate şi Ministerul Apărării pentru că nu au prevenit atentatele. 

Şeful statului suţine că atacurile puteau fi evitate întrucât serviciile secrete srilankeze au fost informate de omologii lor din India despre planurile teroriştilor. Mai mult, indienii ar fi oferit informaţii cu privire la identitatea jihadiştilor şi locul în care aceştia locuiesc. Cu toate acestea, instituţia nu a transmis mai departe informaţiile primite, iar conducerea statului nu ştia nimic.

Cele opt atacuri teroriste au fost comise duminica trecută în hoteluri şi biserici din ţară. Deşi iniţial se spunea că în urma atentatelor au murit 359 de oameni, cifra a fost revizuită. Ministerul Sănătăţii a anunţat că în realitate şi-au pierdut viaţa 253 de oameni.

Reţeaua extremistă Statul Islamic a revendicat atentatele, dar fără a prezenta dovezi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu