Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Cehe. Despre ce au discutat

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu E.S. Zdenek Krejci, Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, șeful Poliției de Frontieră a apreciat nivelul înalt al cooperării cu autoritățile de aplicare a legii din Republica Cehă și a specificat domeniile de interes comun, care ar asigura buna funcționare a activităților menite să prevină şi să combată criminalitatea transfrontalieră.

Totodată, domnul Fredolin Lecari a trecut în revistă evenimentele majore ce au marcat autoritatea de frontieră, dar și obiectivele trasate pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiilor moderne în asigurarea securității frontierelor.

La rândul său, E.S. Zdenek Krejci a reconfirmat sprijinul şi deschiderea pentru o cooperare totală, reiterând disponibilitatea identificării mecanismelor ce contribuie la facilitarea cooperării moldo-cehe.

La fel, domnul Ambasador a menționat că industria Republicii Cehe poate propune o diversitate de soluții tehnice care ar susține modernizarea echipamentelor din dotarea Poliției de Frontieră.

Vizita a finisat cu exprimarea unanimă a evoluării relaţiilor bilaterale sub semnul unui dialog constructiv, marcat printr-o cooperare pragmatică în diverse domenii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu