Şeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, ales membru al Comitetului Executiv al Interpol

Embed:

Şeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a fost ales membru al Comitetului Executiv al Interpol, delegat pentru Europa. Despre aceasta, Lecari a anunţat pe pagina sa de facebook.

"Sunt mândru de faptul că, anume șeful Poliției de Frontieră, a fost ales pentru funcția de Membru al Comitetului Executiv INTERPOL, Delegat pentru Europa. A fost un vot meritat și sunt sigur că Fredolin Lecari va face față în continuare, atât în postură de șef IGPF, cât și ca Membru al CE INTERPOL, iar rezultatele frumoase vor aduce beneficii Ministerului de Interne și Republicii Moldova", a scris pe pagina sa de facebook, Ministrul  Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Adunarea Generală INTERPOL, a avut loc în perioada 26 – 29 septembrie 2017, la Bejing, China, iar din delegația Republicii Moldova face parte ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari și șeful IGPF, Fredolin Lecari.
 
La cea de a 86-a reuniune, au fost adoptate 19 rezoluții și au fost aleși cinci membri noi, în Comitetul Executiv al organizaţiei.

CV-ul lui Fredolin Lecari:

Grad special: locotenent-colonel de poliție 

Data şi locul naşterii: 18 iulie 1980, raionul Glodeni, Republica Moldova. 

Studii:

1998 – absolveşte Liceul Teoretic „Dmitrie Cantemir” din mun. Bălţi (diploma de bacalaureat);

2003 – absolveşte Academia "Ştefan cel Mare" a MAI (29.07.1998-12.05.2003 cursant al Academiei de Poliţie "Ştefan cel Mare" a MAI) – diploma de licenţă;

2011 – Academia "Ştefan cel Mare" a MAI – diploma de master. 

Experienţa profesională:

2002-2003 – anchetator penal interimar pentru cazuri excepţionale al Inspectoratului de poliţie mun. Chişinău (stagierea generală, anul 5);

2003-2005 – inspector al Sectorului de poliţie nr. 6 al Comisariatului de poliţie al Sectorului Botanica al Comisariatului General de Poliţie al mun. Chişinău;

2006-2008 – specialist principal în cadrul Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană a MAI;

2008-2010 – şef al Secţiei din cadrul cadrul Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană a MAI;

2010-2013 – şef al Secţiei din cadrul cadrul Direcţiei cooperare internaţională şi integrare europeană a MAI;

Prin Ordinul ministrului nr. 169 ef din 07.03.2013 a fost numit în funcţia de Şef al Centrului cooperare poliţienească internaţională al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI. 

Starea civilă: căsătorit, doi copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu