Şeful Moldovagaz spune că tariful la gaze pentru consumatori trebuie să fie mai mare. De când ar putea creşte preţurile

Şeful Moldovagaz Vadim Ceban spune că prețul la gaze pentru consumatorii finali ar trebui să fie mai mare. Astfel, scumpirile sunt inevitabile, iar acest lucru s-ar putea întâmpla deja în 2020. Declaraţiile au fost făcute pentru newsmaker.md.

"În mod normal, preţul la gaze, pentru consumatorii finali, trebuie să fie mai mare. Faceţi un calcul. În tarif este inclus preţul de import de 178 de dolari SUA, iar în primul trimestru al acestui an noi am cumpărat gazul cu 235 de dolari. Calculaţi diferenţa, înmulţiţi la cantitate şi veţi afla care sunt devierile.", spune Ceban. 

Vadim Ceban mai spune că pentru a acoperi pierderile, Moldavagaz ar trebui să ceară o majorare de la 30% până la 70%. "Vă imaginaţi ce şoc ar fi pentru consumatori. Dacă tarifele ar fi fost revizuite mai devreme, nu se întâmpla acest lucru", mai spune Vadim Ceban. 

Şeful Moldovagaz a mai declarat că va purta discuţii cu ANRE ca până la sfârşitul acestui an tarifele să rămână neschimbate. Ulterior, preţurile totuşi vor creşte: "O să decidem cum să împărţim aceste devieri, pentru mai mulţi ani, aşa cum a fost la Gas Natural Fenosa". 

Totodată, Ceban speră că în 2020, Moldova va importa gaze la un preţ mai mic. 

PUBLIKA.MD precizează că anterior şi Ministrul economiei Vadim Brînzan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că tariful la gaz trebuie sp fie mai mare, decât este în prezent. 

CITEŞTE ŞI: Ne aşteaptă o iarnă SCUMPĂ? Ministrul economiei sugerează că tariful la gaz va fi MAJORAT

Iar şeful statului, Igor Dodon, promitea că tariful la gaz o să scadă din 1 octombrie 2019. 

CITEŞTE ŞI: Promisiuni deşarte. Fără gaz mai ieftin din 1 octombrie

loading...

Lasă un comentariu