Şeful Lexus: Mașinile electrice nu sunt cea mai bună soluție la ora actuală

Producătorii auto, atât din Europa, cât și din afara Bătrânului Continent, caută cele mai bune soluții într-o perioadă în care industria este dominată de trendul mașinilor "verzi", cum ar fi hibrizii și vehiculele 100% electrice.

Cu toate că aproape toți constructorii și-au anunțat planurile și strategia în această direcție, există și voci care spun că mașinile electrice nu sunt cea mai bună soluție la ora actuală, scrie automarket.ro.

Ultimul pe listă este șeful Lexus. Cu ocazia festivalului de la Goodwood, el a declarat că tehnologia vehiculelor 100% electrice nu este încă pregătită să fie adoptată pe scară largă, iar producătorii trebuie să se orienteze către alte soluții pentru clienți.

"Înțelegem că mașinile electrice sunt foarte necesare, dar nu sunt o soluție potrivită pentru toată lumea. De exemplu, nu poți face un Land Cruiser 100% electric, pentru că în anumite părți ale globului oamenii sunt dependenți de o astfel de mașină. Timpul de încărcare este foarte mare, iar bateriile trebuie schimbate periodic și apoi reciclate. Este o problemă complexă și prefer să avem o abordare onestă," a spus Yoshihiro Sawa.

În opinia sa, mașinile cu motoare pe benzină, cele hibride și vehiculele propulsate cu hidrogen sunt cele mai bune soluții pentru piața auto, în acest moment, în detrimentul mașinilor 100% electrice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu