Şeful Legislativului, Igor Corman: Voi propune acordarea accesului liber pentru jurnalişti în Parlament

Embed:

"Am decis să convoc, astăzi, şedinţa Biroului Permanent şi voi propune accesul liber al jurnaliştilor în Parlament". Anunţul a fost făcut acum câteva minute de şeful Legislativului, Igor Corman.

"Am convocat o şedinţă cu reprezentanţii mass-media. Am făcut acest lucru pentru a avea o comunicare directă cu jurnaliştii. Nu este corect când se discută prin anumiţi intermediari. Am avut o discuţie constructivă. Am discutat despre condiţiile pe care le avem în clădirea renovată a Parlamentului. Am mers în sala de şedinţe şi am identificat şi o posibilă amplasare a reporterilor. Am decis să convoc o şedinţă a Biroului permanent, unde voi propune să operăm anumite modificări la Regulamentul intern în ceea ce priveşte reflectarea activităţii Parlamentului", a precizat Corman.

Publika.md menţionează că după revenirea aleşilor poporului în clădirea renovată a Parlamentului, jurnaliştii stau într-o sală aparte de unde vizionează şedinţele în plen. Astfel, Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a solicitat, anterior, conducerii Legislativului să identifice un spaţiu în sala de şedinţe a Parlamentului pentru ziariştii care reflectă activitatea deputaţilor. 

Comisia a constatat că spaţiul din sala destinată reprezentanţilor mass-media este prea mic, iar condiţiile tehnice sunt nesatisfăcătoare. Mai mult, Comisia Cultură a declarat că îngrădirea accesului jurnaliştilor în sala de şedinţe a Parlamentului împiedică informarea corectă a cetăţenilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu