Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, reţinut la Moscova. REACŢIA oficialului (FOTO)

Embed:

(UPDATE 15:27) După ce a fost eliberat de autorităţile de la Moscova, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că nu a primit nicio explicaţie privind reţinerea lui. 

"Cred că este legat de cţiunile mele profesionale, pentru că am documentat multe organizaţii criminale internaţionale. De la început mi-au spus că aş avea probleme cu paşaportul. Apoi au declarat că aş semăna cu un infractor dat în căutare", a spus şeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. 
 

Totodată, ministrul de Interne, Oleg Balan a confirmat faptul că nu au primit explicaţii, iar din cauza reţinerii, delegaţia moldovenească a pierdut avionul spre Minsk. 

"Nu am primit nicio explicaţie de ce a fost reţinut. Vom ajunge la Minsk, iar acolo vom cere explicaţii de la ministrul rus de Interne", a declarat Balan.

(UPDATE 14:50) Gheorghe Cavcaliuc a fost eliberat. El a fost reţinut pentru trei ore. Această reţinere, potrivit lui Cavcaliuc, are legătură cu domeniul de activitate a lui. 

Agenţii Serviciului Federal de Securitate nu au explicat motivele pentru care şeful intermar al IGP a fost reţinut.

(14:30) Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut pe aeroportul din Moscova. Potrivit informaţiilor, Cavcaliuc se deplasa la reuniunea şefilor ministerelor de Interne din CSI la Minsk, împreună cu ministrul de Interne, Oleg Balan.

Informaţia a fost confirmată chiar de Gheorghe Cavcaliuc.

Şeful interimar IGP a fost reţinut pe aeroportul Domodedovo de poliţia de frontieră. Deocamdată, angajaţii poliţiei de frontieră nu au explicat care sunt motivele reţinerii.

Gheorghe Cavcaliuc este Cavaler al Ordinului de stat "Credință Patriei". În timpul activităţii, a descoperit o grupare specializată în falsificarea și punerea în circulație a circa două milioane de dolari, dar şi alte grupări implicate în comercializarea pe teritoriul Moldovei a substanțelor radioactive.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu