Șeful IGP: AU FOST IDENTIFICAȚI toți protestatarii violenți de la Parlament

Embed:

Toate persoanele care s-au comportat violent în timpul protestelor din 20 ianuarie, lovind polițiști și distrugând bunurile Parlamentului, au fost identificate. Anunțul a fost făcut de șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliu. 

Potrivit oficialului, identificarea protestatarilor violenți a fost posibilă datorită imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere de la Parlament, dar și de materialele video puse la dispoziție de instituțiile de presă

"Poliția împreună cu Procuratura Generală au întreprins măsurile necesare pentru identificarea persoanelot care au fost inițiatori, care concret au aplicat lovituri polițiștilor, lovituri asupra ușii Parlamentului, făcând posibilă intrarea în instituție. Au identificat persoanele care au încălcat legea și astăzi au fost preîntâmpinate de organul de urmărire penală", a declarat Gheorghe Cavcaliuc. 

Potrivit șefului intermar al IGP, organizatorii protestelor au recunoscut că printre protestatari au fost provocatori, persoane care au produs pagube Statului, dar că aceștia nu au fost adepții lor.

În acest sens, Cavcaliuc a făcut un apel la organizatorii protestelor de mâine să fie responsabili de persoanele pe care le aduc la proteste pentru ca manifestațiile pașnice să nu se transforme în violențe. 

PUBLIKA.MD amintește că, în urma protestelor din 20 ianuarie, 27 de persoane au fost rănite în timpul protestelor de miercuri, 15 dintre care au fost transportate la Spitalul de Urgenţă.

12 angajaţi ai Ministerului de Interne au fost internaţi la Spitalul Militar.

În timpul protestelor, unul dintre poliţişti era la un pas de a se sufoca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu