Şeful IGP, Alexandru Pînzari, îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere în forţele de ordine

Ambasadorii acreditaţi la Chişinău susţin că poliţiştii asigură ordinea publică şi monitorizează eficient manifestaţiile organizate în ţară.

Declaraţia a fost făcută de şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară, care a dat asigurări că acelaşi lucru se va întâmpla şi la manifestaţiile de mâine din centrul Capitalei. 

Invitatul emisiunii a declarat că pentru poliţişti este prioritară siguranţa cetăţenilor.

"Va avea loc un protest vreau să vă asigur că poliţia este gata pentru a a asigura ordinea publică în acest sens, toţi comandanţii, toţi poliţiştii sunt antrenaţi sunt instruiţi", a declarat șeful IGP, Alexandru Pînzari.  

Şeful IGP a abordat şi problema deficitului de angajaţi în instituţia pe care o conduce. Pînzari susţine că mulţi poliţişti se retrag din cauza salariului mic şi a condiţiilor în care sunt nevoiţi să muncească.

"Eu spre exempu am o idee, nu ştiu poate este un pic abstractă în premieră apropo am să v-o spun. Există foarte mult spaţiu locative în teritoriu în care nu locuieşte nimeni şi oamenii doresc să-şi vândă aceste spaţii locative. Noi o să luă atitudine de aceste spaţii şi vom ieşi cu unele propuneri. Nu ştiu care este spaţiul în acest sens, dar dacă să estimăm un metru patrat, costul şi aceste spaţii eu cred că el i-ar fi mai ieftine", a adăugat șeful IGP, Alexandru Pînzari.  

Alexandru Pînzari mai consideră că oamenilor le este frică de poliţişti, iar acest lucru nu este normal într-o societate democratică.

Şeful IGP spune că uniforma poliţistului trebuie să trezească sentimentul de siguranţă şi îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere în forţele de ordine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu