Șeful grupării care a furat 860.000 de euro într-o seară din bancomatele Raiffeisen Bank a fost arestat

Șeful grupării care a furat 860.000 de euro într-o seară din bancomatele Raiffeisen Bank din România, arestat. Criminalii cibernetici din Rusia au furat 860.000 de euro de 32 de ATM-uri Raiffeisen Bank folosind un document RTF, scrie libertatea.ro.

Organizația Criminală condusă de Dimitriy Kvasov opera în România, iar gașca a furat banii doar într-o seară, în 2016.

DIICOT, care investighează fapta, a reușit să aresteze liderul organizației. Hackerii ruși au lansat un atac asupra băncii Raiffeisen între 9 augist 2016 și 4 septembrie 2016, când au trimis un email care folosea un document RTF virusat. Fișierul apărea trimis din partea Băncii Centrale europene și conținea un cod care a declanșat o vulnerabilitate în sistemul bănicii, scrie securityaffairs.co.

În acest fel, atacatorii au preluat controlul rețelei întregi a băncii, ceea ce le-a permis să ia banii din ATM-uri.

”Membrii organizației purtau ochelari de soare și hanorace cu glugi. Ei așteptau comanda, cu pungi în mâini în fața ATM-urilor din Iași, București, Suceava, Timișoara, Constanța și Crevedia. 32 de bancomate le-au eliberat toți banii, iar dacă mai mulți oameni erau implicați în această organizație, puteau să sustragă toți banii din lume”, arată Maszol.ru.

Potrivit raportului, hoții au fost capabili să facă cele 32 de bancomate să scoată bani. Infractorii au atacat ATM-urile numai din România, dar de când au spart sistemul băncii de la noi, pot face acest lucru în lumea întreagă.

Banca a confirmat că hackerii au accesat conturile clienților, după breșa de securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu