Şeful FBI în vizită la Bucureşti pentru a pune la punct strategii de combatere a crimei organizate

Şeful FBI, Robert Muller, a venit miercuri la Bucureşti pentru a pune la punct strategii de combatere a crimei organizate. Muller s-a întlnit cu şeful Serviciul Român de Informaţii (SRI), George Maior, şi cu şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Directorul FBI a felicitat SRI pentru lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi a indicat că în perioada urmatoare vor avea loc mai multe acţiuni româno-americane precum cea din iulie 2011, când mai mult de 100 de persoane au fost arestate pentru infracţiuni cibernetice în Romania şi în Statele Unite.

În cadrul vizitei, Robert Mueller va avea o serie de întâlniri cu mai mulţi oficiali ai statului. Printre aceştia se numără preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de Interne, Traian Igaş.

Directorul FBI a mai vizitat România în noiembrie 2006, când a discutat cu şeful SRI despre cooperarea dintre cele două organizaţii pentru combaterea corupţiei, reducerea criminalităţii cibernetice şi lupta împotriva crimei organizate şi a terorismului.

Tot atunci, directorul FBI a avut întâlniri şi cu premierul Tăriceanu, ministrul de Interne Vasile Blaga şi cu ministrul Justiţiei de atunci, Monica Macovei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu