Şeful Direcţiei municipale de Sănătate a recunoscut: Angajaţii policlinicii numărul 3 au cerut pacienţilor să cumpere seringi

Embed:

Şeful Direcţiei municipale de Sănătate a recunoscut că angajaţii policlinicii numărul 3, din sectorul Botanica, al Capitalei, au cerut pacienţilor să cumpere seringi, chiar dacă acestea trebuie oferite gratuit. Tatiana Bucearschi a mai menţionat că toate instituţiile medicale din subordinea Direcţiei au în stoc seringi.

Reacţia vine după ce Pubika TV a realizat un reportaj, în care mai mulţi pacienţi, din această instituţie medicală, s-au plâns că sunt impuşi să cumpere seringi, pentru diverse proceduri şi analize.

"Sora medicală, într-adevăr, a spus că mergeţi şi vă cumpăraţi seringa de 20 de ml, când la depozit erau. Aici este vorba şi de educarea personalului, o să organizăm şedinţe de informare, dar vă asigur că depozitele sunt pline, seringi sunt de ajuns, nu este nicio problemă în această privinţă", a spus şeful Direcţiei Sănătate, Tatiana Bucearschi.

Sâmbătă,  Publika TV a realizat un reportaj de la Policlinica Numărul 3 din sectorul Botanica, unde pacienţii s-au plâns că sunt impuşi să cumpere seringi, pentru a da analize la sânge sau pentru a le fi efectuate alte proceduri medicale.

Atunci, managerul instituției, Raisa Călin, ne-a asigurat că ceea ce spun pacienții ar fi neadevărat și că stocul de seringi a fost completat în data de 2 inanuarie, curent.

Conform legislației, pacienții care au asigurare medicală beneficiază de ele gratuit.

loading...

Lasă un comentariu