Şeful Direcţiei Fraude Economice din cadrul INI a fost SUSPENDAT din funcţie

Embed:

Şeful Direcţiei Fraude Economice din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigații a fost suspendat din funcţie. Decizia a fost luată de şeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc în cadrul unei şedinţe, după ce, ieri, premierul Pavel Filip a cerut ca angajaţii mai multor structuri de stat, bănuiţi de comiterea controalelor abuzive asupra agenţilor economici, să fie suspendaţi din funcţie.

Şedinţa la care au participat șefii Secțiilor Fraude Economice, Secțiilor urmăririi penală din țară, conducerea Direcției Investigare a Fraudelor Economice și conducerea Direcției Generale Urmărire Penală a fost convocată de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

În cadrul întrunirii au fost discutate acuzațiile aduse privind cazurile de abuz asupra agenților economici, angajații poliției fiind atenționați asupra neadmiterii sub nici o formă a controalelor nejustificate fie intimidări ale agenților economici. 

IGP a dispus crearea unei linii fierbinți la care  cetățenii pot informa despre cazurile de abuz, intimidare sau presiune asupra unui agent economic de către angajații politiei, la numărul de telefon IGP: 078710799.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu