Şeful diplomaţiei de la Berlin şi-a felicitat omologul moldovean

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a primit un mesaj de felicitare cu ocazia numirii sale în funcţie din partea ministrului afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

În mesajul său, şeful diplomaţiei germane a reiterat disponibilitatea ţării sale de a rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova şi de a sprijini în continuare promovarea reformelor şi implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

În acest sens, el a ţinut să sublinieze importanţa obţinerii unui progres substanţial într-un termen cât mai restrâns, în special, vizând asigurarea unei transparenţe în sectorul bancar, lupta cu corupţia şi reforma justiţiei, considerate a fi piatra unghiulară în asigurarea unei dezvoltări durabile.

Oficialul german a încurajat autorităţile moldoveneşti să reia relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional în vederea încheierii unui nou acord de cooperare, precum şi să continue dialogul cu societatea civilă pentru depăşirea situaţiei dificile şi continuarea mişcării pe calea reformelor şi a dezvoltării economice.

Steinmeier a reiterat, de asemenea, disponibilitatea Germaniei de a sprijini în continuare, în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al OSCE, procesul de negocieri în formatul "5+2" în vederea identificării unei soluţii pentru conflictul transnistrean cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu