Şeful de la MAI are planuri mari: Vrea piste pentru elicopterele SMURD şi autospeciale noi

Până anul viitor, în Republica Moldova vor fi construite patru piste de aterizare pentru elicopterile Serviciului Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare. Este prevederea proiectului SMURD II finanţat de Uniunea Europeană.

Totodată, acesta prevede achiziţionarea a zece ambulanţe şi patru autospeciale.

Despre aceasta a anunţat astăzi ministrul al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în timpul prezentării raportului de activitate în primele 100 de zile de la învestirea Executivului. 

"Dacă cineva va dori să mă întrebe unde vor fi platformele pentru elicopter. Vă spun de acum că nu s-a decis. Este vorba că posibil să construim unul la Bălţi, unul în Chişinău, unul Comrat, Cahul. Este un proiect pentru anii 2017- 2020", a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. 

O altă realizare a ministerului de Interne este Strategia Poliţiei pentru perioada anilor 2016-2020, ce prevede crearea unui centru de instruire.

În cadrul acestuia vor fi instruiţi nu doar angajaţii Ministerului de Interne, ci ai tuturor instituţiilor de drept din Republica Moldova.

Totodată, documentul prevede îmbunătăţirea condiţiilor din sectoarele de poliţie. Proiectul, care are un buget de aproape 57 de milioane de euro, este susţinut de Delegaţia Uniunii Europene. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu