Şeful de la Interne, de la Justiţie şi cel de la Poliţia de Frontieră participă la a 86-a Adunare Generală INTERPOL

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari şi șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari participă la Adunarea Generală a Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, care are loc în perioada 26-29 septembrie 2017, la Beijing. 

La Adunarea din acest an, participă în jur de 1.000 de reprezentanți din 156 de țări, dintre care, 62 de șefi ai Poliției și peste 30 de miniștri de interne și ai justiției, devenind astfel, una dintre cele mai mari Adunări Generale din istoria Organizației.

În cadrul forumului vor fi abordate o serie de probleme actuale la nivel mondial și identificate soluții în vederea combaterii acestor amenințări.

Pe parcursul acestei săptămâni vor fi abordate subiecte care țin de amenințările la nivel global, lupta împotriva terorismului, securitatea frontierelor de stat, investigarea, prevenirea și urmărirea penală a grupărilor criminale și a crimelor cibernetice, traficului de droguri, a traficului de arme.

În ultima zi din cadrul Adunării Generale INTERPOL, va avea loc procedura de vot pentru mai malte funcții, printre care și funcția de delegat Interpol pentru Europa, în cadrul Comitetului Executiv, iar candidatul din partea Republicii Moldova, este șeful IGPF, Fredolin Lecari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu