Şeful CNA, Ruslan Flocea, trăieşte într-o casă de milioane, iar în declarația de avere a menționat mai puțin (DOC)

Embed:

Şeful Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea, trăieşte într-o casă care ar costa două milioane şi jumătate de lei. Deşi, în declaraţia de avere acesta a menţionat că locuinţa valorează mai puţin de un milion de lei, experţii imobiliari susţin că proprietatea valorează mult mai mult. Am încercat să luăm o reacţie de la Ruslan Flocea, însă acesta avea telefonul deconectat.

Potrivit declaraţiei de avere, casa este construită în comuna Ciorescu, iar Ruslan Flocea a devenit proprietarul ei în 2014, pe când era şeful unei direcţii din cadrul CNA. Pentru Ziarul de Gardă, Ruslan Flocea a declarat că imobilul a fost construit de el şi de socrii săi, iar cea mai mare parte a investiţiei aparţine părinţilor soţiei sale."Anume forma acoperişului arată că în această construcţie au fost investiţi destul de mulţi bani, pentru că acesta nu are o formă standardă, obişnuită. Dacă este să ne referim la preţul de piaţă, în jurul la 100 - 130 de mii de euro", a declarat Olga Vorobiova, expert imobiliar.

În declaraţia de avere a şefului CNA mai este indicat şi un apartament de 29 metri pătraţi, două terenuri pentru construcţii, unul agricol şi un automobil fabricat în 2016. Ruslan Flocea a fost numit director al CNA în urma unui concurs organizat de Comisia Juridică Numiri şi Imunități din Parlament. Anterior, Ruslan Flocea a fost secretar general al Aparatului Preşedintelui Igor Dodon şi consilierul Zinaidei Greceanîi, când aceasta era prim-ministru. Presa mai scrie că noul şef al CNA ar fi şi vecin cu fiul Zinaidei Greceanîi.

După ce a fost numit la CNA, mai mulţi politicieni, dar şi societatea civilă au declarat că CNA a fost pus la cheremul lui Igor Dodon, care este omul Moscovei. Alegerea pe criterii politice a lui Flocea a fost recunoscută şi de partenerii de alianţă ai lui Dodon.

Anterior, Maia Sandu a recunoscut că intenţia de depolitizare a CNA a eşuat, chiar dacă oficial a fost organizat şi un concurs transparent.

Lasă un comentariu