Şeful adjunct al SPF la Aeroportul Chişinău, Ion Rotaru, figurează în mai multe dosare penale

Embed:

Şeful adjunct al sectorului Poliţiei de Frontieră la Aeroportul Internaţional Chişinău, Ion Rotaru, figurează ca inculpat în mai multe dosare penale. Informaţia a fost confirmată chiar de şeful Poliţiei de Frontieră Rosian Vasiloi. Totuşi, Vasiloi spune că dosarele ar fi fost fabricate.

"Da, domnul Rotaru are dosare penale însă aceste dosare sunt unele fabricate. Pentru Ion Rotaru, eu personal vâr mâna în foc. Aceste dosare sunt fabricate, domnul Rotaru este omul care a depistat mai multe ilegalităţi de contrabandă cu mărfuri în acest punct de trecere", a declarat Rosian Vasiloi, şeful Poliţiei de Frontieră.

Potrivit presei, Ion Rotaru ar fi suspectat de organizarea migraţiei ilegale, dar şi de abuz în serviciu.

În 2016, pe vremea când deţinea funcţia de şef al secţiei de control la frontieră la Aeroportul Internaţional Chişinău, acesta ar fi comis mai multe ilegalităţi.

Profitând de funcţia pe care o avea, Rotaru ar fi permis mai multor cetăţeni să iasă din ţară cu paşapoarte false. Deocamdată, informaţia nu a fost confirmată de Procuratură. Nici Ion Rotaru nu a reacţionat încă la aceste informaţii.

Lasă un comentariu