Şefa FMI, avertisment pentru liderii G-20. Care e cea mai mare amenințare din prezent

Liderii economici la nivel global au avertizat că mişcările populiste dezvoltate în mai multe naţiuni ameninţă creşterea şi comerţul, cerând statelor din G-20 să lupte pentru păstrarea liberei circulaţii de bunuri, transmite realitatea.net

În acest sens, Directorul FMI Christine Lagarde a cerut şefilor corporaţiilor să facă lobby la guverne pentru a păstra fluxul comercial, în condiţiile în care ea a lansat un avertisment cu privire la cum se arată creşterea în 2017.

Comentariile ei au fost susţinute şi de declaraţiile directorului general al Băncii Mondiale, Roberto Azevedo, şi de ministrul comerţul din Canada, Chrystia Freeland. Aceştia au spus că trebuie să ne îngrijorăm cu privire la sentimentul protecţionist.

"Comerţul a scăzut prea mult şi a fost jos prea multă vreme", a spus Lagarde liderilor G-20, citând o mişcare anti-comerţ în politică şi opinia publică. "Dacă nu este comerţ internaţional, nu există investiţii peste hotare, dacă serviciile, capitalul, oamenii şi bunurile nu trec graniţele, atunci este mult mai puţină activitate pentru voi, sunt mult mai puţine job-uri indiferent de ţara unde aveţi sediul", a adăugat șefa FMI.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu