Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, vine astăzi la Chişinău

Embed:

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Catherine Ashton, vine astăzi la Chişinău. Înaltul oficial urmează să aibă o întrevedere cu şeful statului Nicolae Timofti. De asemenea, pe agenda vizitei sunt fixate întâlniri cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, premierul Iurie Leancă şi ministrul de Externe, Natalia Gherman.

În ajunul vizitei, Catherine Ashton a declarat că Moldova şi-a demonstrat angajamentul de a coopera cu Uniunea Europeană. De aceea, structurile comunitare sprijină ţara noastră în lupta cu corupţia şi în soluţionarea conflictului transnistrean.

Şefa diplomaţiei europene este originară din Marea Britanie şi reprezintă Partidul Laburist. Anterior, a fost comisar European pentru Comerţ. A fost desemnată Înalt Reprezentant pentru politică externă şi politică de securitate al Uniunii Europene în noiembrie 2009.

Catherine Ashton a susţinut comerţul ca mijloc de promovare a dezvoltării la nivel mondial şi a consolidat relaţiile UE cu ţările din Africa, Pacific şi Caraibe. S-a născut pe 20 martie 1956, în comitatul Lancashire din Marea Britanie. A urmat studii în sociologie la Bedford College din Londra. Este căsătorită şi are cinci copii, inclusiv trei vitregi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu