Şefa Casei Naţionale de Asigurări Sociale, DEMISĂ din cauza indexării necorespunzătoare a pensiilor

Embed:

Cad capete după ce mii de oameni au rămas fără ajutor social. Premierul Pavel Filip a cerut demisia şefei Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Maria Bortă.

Pavel Filip i-a cerut Mariei Bortă să-şi prezinte demisia pentru că, după indexarea pensiilor, mii de persoane s-au pomenit cu bani mai puţini, fiind lipsiţi de suportul acordat de stat.

"Este rezultatul situaţiei în care ne-am pomenit cu acel proiect de indexare a pensiilor cu 10% şi 36.000 de pensionari s-au pomenit cu venituri mai mici decât anterior. Este inadmisibil ca drepturile sociale să fie diminuate nici măcar cu un leu", a declarat premierul Pavel Filip.

Şefa CNAS, Maria Bortă, nu a comentat, deocamdată situaţia. Ea ocupă această funcţie de 11 ani.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în data de 1 aprilie, pensiile au fost indexate cu 10 la sută. Astfel, ajutorul lunar a crescut, în medie, cu 119 lei. După indexare, aproximativ 36 de mii de pensionari au depăşit nivelul minimului de existenţă şi, în aceste condiţii, au fost lipsiţi de ajutorul suplimentar din partea statului. Suma suportului variază, în prezent, de la o sută până la 180 de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu