Șefa căminului unui liceu din Capitală va fi judecată pentru abuz de serviciu

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au deferit justiției, cauza penală în privința şefei căminului unui liceu-internat din mun. Chişinău, aceasta fiind învinuită de abuz de serviciu.

În fapt, femeia, folosindu-se de situaţia de serviciu din interes material, în perioada 2003-2017 , a angajat o persoană aflată peste hotarele țării, în lipsa acordului acesteia, în mai multe funcţii cumulative în cadrul căminului pe care îl administra, în baza cererilor scrise şi semnate din numele persoanei respective, de către inculpată. 

În continuare, angajata fictivă a fost inclusă în tabelele de evidenţă a timpului de lucru, salariul acesteia fiind calculat şi ridicat de către șefa căminului, care deţinea cartela bancară a acesteia.

Prin acțiunile sale, învinuita a cauzat un prejudiciu considerabil bugetului liceului-internat căreia îi aparținea căminul, în sumă totală de 418 460 lei.

Menționăm că, inculpata și-a recunoscut integral vina în comiterea infracțiunii și a reparat benevol prejudiciul cauzat. Aceasta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Pe aceeaşi temă