Sediul PL, vandalizat. Ce au scris răufăcătorii pe clădire şi ce spune Mihai Ghimpu

Embed:

Hotărârea de ieri a Curţii Constituţionale, cu privire la denumirea limbii oficiale, i-a nemulţumit pe unii locuitori ai Capitalei. Ei s-au răzbunat pe clădirea în care îşi are sediul Partidul Liberal, pe pereţii Palatului Republicii, dar şi pe gardul unei clădiri din apropierea reşedinţei prezidenţiale.

Pe clădirea de culoarea galbenă a PL e scris cu roşu "Eu sunt moldovean! Eu vorbesc limba moldovenească!". Pe aceeaşi clădire, ca răspuns, a apărut o altă inscripţie: "Moldoveni, deci români". Liderul PL, Mihai Ghimpu, spune că nu l-au deranjat aceste mesaje.

"De ce să scrii pe pereţi 'Noi suntem moldoveni, noi vorbim limba moldovenească'. Stimaţi neprieteni ai românilor moldoveni, degeaba mai continuaţi să vă bateţi joc de limba noastră, de identitatea noastră, de viaţa noastră. Viaţa le-a pus pe toate la punct!", a precizat Ghimpu.

Publika.md menţionează că aceeaşi inscripţie a apărut pe coloanele din faţa sediului Palatului Republicii, unde se desfăşoară şedinţele Parlamentului. Directorul instituţiei, Tudor Nirean, a declarat pentru Publika TV că a fost informat despre apariţia inscripţiilor la ora 05:00 şi că a dispus ca acestea să fie acoperite cu var. Astfel de inscripţii au apărut şi pe gardul unei clădiri din preajma Reşedinţei şefului statului, Nicolae Timofti. Potrivit Serviciului de presă al MAI, patru oameni cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani au fost deja reţinuţi. Poliţia nu a stabilit, deocamdată, ce sancţiuni va aplicata pentru aceste inscripţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu