Sediul central al Bibliotecii pentru Copii "Ion Creangă", RENOVAT! Micii vizitatori, încântaţi de noile condiţii

Embed:

Condiţii moderne pentru o lectură plăcută. Sediul central al Bibliotecii Naționale pentru Copii "Ion Creangă" a fost renovat capital şi şi-a deschis uşile pentru cei mici, în ajunul începerii unui nou an de studii. Pentru aceste lucrări, din bugetul statului au fost alocate peste 11 milioane de lei. 

La Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă" a fost reconstruit un spațiu de peste 450 de metri pătrați, schimbate reţelele inginereşti dar și renovate sălile de lectură. De asemenea, instituția a fost dotată cu mobilier și echipament nou.

Micii vizitatori au fost încântaţi de noile condiţii:

"Începe școala și aici este un spațiu foarte bun pentru a veni și a face temele pentru acasă, mai ales când îți trebuie o informație din alte cărți".

"Am fost doar la primul etaj, îmi amintesc așa din copilărie, asta a fost destul de demult și când am venit acum am rămas uimită, plăcut uimită".

"A fost un vis al meu, al bibliotecii. Să îi facem pe copii să vină din plăcere, nu din obligație. Atunci când copilul vine la bibliotecă și are condițiile necesare, el își poate găsi orice carte necesară lui, atunci noi suntem convinși că noi creștem cititori fideli", a declarat Claudia Balaban, director al bibibliotecii.

La inaugurare a participat şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc:

"Sălile foarte frumoase, foarte moderne, dotate cu cărţi noi, valoroase și cu condiții în care copiii vor putea să beneficieze de cele mai noi, moderne și complexe servicii".

Iniţiativa de a renova sediulu bibliotecii a fost lansată de democratul Marian Lupu, în anul 2009, când deţinea funcţia de președinte al Parlamentului.

"Mi-am adus aminte de anii mei de copilărie. Clasa a treia, a patra cincea, a șasea când veneam și eu cu colegii. Ne aduceau profesorii. Mă bucur să constat că și până în prezent, pe parcursul unui an se înregistrează peste jumate de milion de împrumuturi", a menţionat Marian Lupu.

În prezent, sediul central al instituţiei dispune de un fond de carte de 200 de mii de volume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu