Şedinţele de judecată în dosarul lui Veaceslav Platon, pe bandă rulantă. Până la sfârşitul anului, magistraţii se vor întruni de cel puţin ZECE ORI

Embed:

Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată în cazul rider-ului nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon. Potrivit portalului instanţei, magistraţii s-au întrunit pentru a continua şedinţa din 4 decembrie 2019, care a fost amânată. Obiectul cauzei este "obligarea administrației Penitenciarului nr.13 de a asigura accesul la întrevedere". 

Totodată, avocaţii ne-au explicat că astăzi s-a decis conexarea a două cauze penale, după ce acest lucru a fost solicitat în instanţă de Procuratura Anticorupţie. Este vorba despre învinuiri de spălare de bani şi folosirea de carduri false aduse lui Platon. 

După o simplă căutare pe portalul instanţei, aflăm că până la sfârşitul lunii decembrie, la Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana vor fi încă 8 şedinţe de judecată în dosarul Platon. 

Între timp, cazul lui Veaceslav Platon va fi examinat şi la Curtea Supremă de Justiţie. De exemplu, săptămâna viitoare, pe Agenda Şedinţelor Plenului Colegiului Penal al Curţii Supreme de Justiţie va fi examinată "Admisibilitatea recursului în anulare"

Iar în data de 12 decembrie 2019, Colegiul Penal al Curţii Supreme de Justiţie va pronunţa decizia motivată de la şedinţa din 29 noiembrie. 

PUBLIKA.MD aminteşte că recent unul dintre avocaţii lui Platon a anunţat că deja a cerut reducerea cu peste o mie de zile a termenului de detenție a clientului său. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Astăzi avocatul lui Platon a confirmat că a făcut un demers prin care cere ca pedeapsa lui Platon să fie micşorată, însă a precizat că acest lucru ţine de dosarul depus la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. "Veaceslav Platon nu este focusat pe această reducere de pedeapsă. Noi am urmat mecanismul care ne-a fost pus la dispoziţie de către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi autorităţile naţionale.", a explicat VALERIU PLEŞCA.

CITEŞTE ŞI: Platon, pe urmele lui Filat? Avocaţii supranumitului raider numărul 1 din CSI au cerut reducerea pedepsei

Recent, o instanţă de la Kiev a anulat decizia de extrădare în Republica Moldova, emisă în august 2016. Anterior, presa a scris că Platon ar fi decis să ofere fostei guvernării 10 milioane de dolari în schimbul eliberării sale. Așa-numitul raider numărul unu din CSI a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii, dar şi corupere activă într-un dosar de prejudiciere a unor companii de asigurări.

loading...

Lasă un comentariu