Şedinţa în dosarul magistratului CSJ, Oleg Sternioală, amânată

Şedinţa de astăzi de la Curtea de Apel Chişinău în dosarul magistratului Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Asta după ce procurorul care instrumentează cazul, Roman Statnîi nu s-a prezentat la şedinţă. Oleg Sternioală nu a fost prezent la şedinţă.

Avocatul magistratului este nedumerit de faptul că Sternioală este cercetat într-un dosar pentru spălare de bani,pentru că, în astfel de cazuri, ar fi trebuit să existe un alt dosar, pe o altă infracţiune. 

IURIE TABARCEA, avocat: "Infracţiunea de spălare de bani, trebuie să aibă infracţiune predicat. În cazul lui nu este identificat vreo infracţiune predicat."

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur ne-a precizat că în cazul lui Sternioală, infracţiunea predicat este îmbogăţirea ilicită a magistratului.

Magistratul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală a fost reţinut, acum cinci zile, după ce oamenii legii au efectuat percheziţii atât în biroul acestuia cât şi la domiciliul lui. Oamenii legii mai susţin că magistratul ar fi acumulat împreună cu membrii familiei, venituri de circa 7 milioane de lei şi şi-a cumpărat bunuri de lux în valoare de aproape 14 milioane de lei.

Bănuiala rezonabilă a procurorilor este diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului. Această sumă ar fi reprezentată prin bunuri ilicite, care au fost ascunse, iar natura și originea acestora a fost tăinuită prin transcrierea proprietăţilor pe alte persoane.

Magistratul Sternioală se declară în continuare nevinovat şi este cercetat în libertate.

loading...

Lasă un comentariu