Şedinţa în dosarul lui Lucinschi amânată iar. Ilan Şor se lasă aşteptat la judecată

Embed:
Şedinţa de judecată în dosarul lui Chiril Lucinschi a fost amânată din nou. Motivul este că nu s-a prezentat ultimul martor al acuzării, primarul oraşului Orhei, Ilan Şor. Potrivit procurorului, edilul a informat instanţa prin intermediul avocatului că va lipsi de la şedinţă din cauza unor probleme de sănătate.

"Codul de procedură penală prevede că martorul urmează să fie citat cu cinci zile înainte de şedinţa respectivă. Dat fiind faptul că între şedinţele de judecată a fost doar o singură zi, nu putem să-i incriminăm domnului Şor că s-a prezentat nemotivat", a spus Eugen Rurac, procuror. 

Fostul deputat Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani, speră că Ilan Şor se va prezenta la următoarea şedinţă care va avea loc în data de 6 decembrie şi va depune mărturii.

"A fost prezentat motivul de ce nu s-a prezentat domnul Şor. Motivul este o investigaţie medicală. Pe această cale vreau să-I doresc sănătate. Eu mă aştept la orice şedinţă ca să vină cineva", spune Chiril Lucinschi, fost deputat. 

Chiril Lucinschi a fost reținut în data de 25 mai, în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank și este cercetat în arest la domiciliu. Fostul deputat, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al două companii, împreună cu trei persoane interpuse, ar fi comis spălări de bani în proporţii deosebit de mari. Persoanele vizate în acest dosar riscă până la 10 ani de închisoare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu