Şedinţa în dosarul lui Lucinschi, amânată din nou. Ultimul martor al acuzării, Ilan Şor nu s-a prezentat

Şedinţa de judecată în dosarul lui Chiril Lucinschi a fost amânată pentru că nu s-a prezentat ultimul martor al acuzării, primarul de Orhei, Ilan Şor. Potrivit procurorului, edilul va fi adus forţat dacă nu se va prezenta la următoarea şedinţă, care va avea loc în data de 24 noiembrie.

Pe de altă parte, Chiril Lucinschi speră că mărturiile lui Şor vor scoate adevărul la iveală.

"Domnul Ilan Şor a fost citat legal, ieri, pentru a se prezenta în şedinţa de judecată de astăzi. Noi vom verifica temeinicia martorului şi dacă la şedinţa următoare nu va fi prezent, partea acuzării va dispune aducerea silită a martorului", a declarat prororul Eugen Rurac.

Fostul deputat Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani, speră că Ilan Şor va veni la următoarea şedinţă şi va depune mărturii.

"Nu a venit, nu a venit.. pe lângă faptul ca este martor aici, eu cred că prima sarcină care o are acum este primarul unui oraş. El poate sa spună adevărul, adică eu sper cel puţin şi cu asta toata povestea asta trebuie să se termine", a spus fostul deputat Chiril Lucinschi.

Chiril Lucinschi a fost reținut în data de 25 mai, în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank și este cercetat în arest la domiciliu.

Fostul deputat, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, împreună că trei persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în proporţii deosebit de mari, infracţiune ce prevede, pentru persoanele declarate vinovate de instanţă, până la 10 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu